Üdvözöljük az EURO-ECO cégcsoport Jogi- és Adótanácsadói Network (JAN) szolgáltatásának honlapján.

Tájékoztatjuk, hogy a honlap által nyújtott szolgáltatások csak az alapszerződés mellé kötött kiegészítő (JAN) szerződések keretében érhetőek el korlátozás nélkül.

Szerződéskötési szándékát a Kapcsolat menüpont alatt található email címeken jelezheti számunkra. Munkatársaink a megadott elérhetőségeken fogják keresni Önt a részletes tájékoztatás érdekében.

   

Hogyan adóznak az új cafeteria elemek?

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. bejelentette, hogy 3 új utalvánnyal bővíti a kínálatát. Az étkezési utalvány mellett az Ajándék Erzsébet-utalvány, Szabadidő Erzsébet-utalvány és Iskolai Erzsébet-utalvány is megjelenik. A cafeteria szakértő azt is megmondja, miként kell adózni az új elemek után.

Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. január közepétől az Erzsébet-utalvány család keretében.

Az Ajándék Erzsébet-utalvány az ajándék utalványokhoz hasonlóan adózik, azaz az szja. törvény 71. paragrafus 1a) bekezdését betartva (például egységesen adják, vagy csoportokat alkotnak teljesítmény kritérium nélkül, vagy cafeteria rendszerben), akkor ezek összes közterhe 51,17 százalék– mondja a szakértő. Ha nem tartják be ezt a szabályt, akkor egyéb jövedelemként kell adóztatni ezt az utalványt.

Az Iskolai Erzsébet-utalvány kibocsátása és felhasználási köre az iskolakezdési támogatás adótörvényben leírt szabályainak felel meg, így az iskolakezdési támogatás utalványokhoz hasonlóan az összes közteher évente gyermekenként 29 400 forintig az arra jogosult munkavállalók esetén 35,7 százalék (a kedvező adózás feltétele még, hogy a tanévkezdést megelőző 60. naptól az év végéig terjedő időszakban adják az utalványt). A keretösszeg feletti rész után 51,17 százalék közterhet kell fizetni.

A Szabadidő Erzsébet utalvány felhasználási köre az szja. tv. 1. sz. mellékletének 8.28. b.) pontjának felel meg. Sporteseményre és kulturális szolgáltatásra szóló belépőt lehet vele téríteni. Egy kifizető egy magánszemélynek évente 50 ezer forint értékig adhat sporteseményre, illetve kulturális szolgáltatásra szóló belépőt, bérletet adómentesen.

   

Bejelentkezés  

   

EUR / HUF  

   

CHF / HUF