Üdvözöljük az EURO-ECO cégcsoport Jogi- és Adótanácsadói Network (JAN) szolgáltatásának honlapján.

Tájékoztatjuk, hogy a honlap által nyújtott szolgáltatások csak az alapszerződés mellé kötött kiegészítő (JAN) szerződések keretében érhetőek el korlátozás nélkül.

Szerződéskötési szándékát a Kapcsolat menüpont alatt található email címeken jelezheti számunkra. Munkatársaink a megadott elérhetőségeken fogják keresni Önt a részletes tájékoztatás érdekében.

   

Nő az igény a cégátvilágításra

Nőtt az igény a cégátvilágításra 2014-ben Magyarországon, a vállalatfelvásárlások számának és a hitelátstrukturálások arányának növekedésével együtt - derül ki a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég elemzéséből. Az elemzés ismerteti: cégátvilágításra legtöbbször vállalatok felvásárlásakor, vagy a hitelek átstrukturálása előtt kerül sor. Előbbit elsősorban a cég potenciális vásárlója, utóbbit a hitelező bank rendeli meg független külső tanácsadó cégektől. Mindkét területről jelentősen növekvő többletigény jelentkezett 2014-ben az elmúlt évekhez képest.

A közlemény idézi Huth Gabriellát, a BDO Magyarország pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezetőjét, aki elmondta: a jegybank legfrissebb adatai szerint a vállalati projekthiteleknél 2014-ben is kiemelkedően magas, 26 százalékos volt a nem teljesítő hitelek (NPL) aránya. Nem véletlen, hogy a restrukturált hitelek 75 százaléka projekthitel - tette hozzá.

Rámutatott: a tavalyi év közepén a nemteljesítővé váló átstrukturált projekthitelek aránya 39 százaléknyi volt. Ez részben annak is köszönhető, hogy sok esetben az átstrukturálás csak a veszteség elszámolások halasztását szolgálják, vagyis az esetek jelentős részében továbbra sem mérik fel kellő gondossággal az adott vállalatok jövedelemtermelő képességét.

Magyarországon 2014-ben 107 kockázati- és magántőke-befektetést hajtottak végre, összesen közel 55 milliárd forint értékben. Ezen kívül a régió más országaihoz hasonlóan számos további vállalatfelvásárlási tranzakció történt, melyek mindegyikében kulcsszerepet kapott az átvilágítási folyamat.

   

Bejelentkezés  

   

EUR / HUF  

   

CHF / HUF